FŐOLDAL

AKCIÓK

UTAZÁSI AJÁNLATOK ORSZÁGONKÉNT

INFORMÁCIÓK

ELÉRHETŐSÉG
GAY TRAVEL
utazási ajánlatok
Tenerife főoldal
szállás
turisztikai szolgáltatások
Gay Tenerife
SPANYOLORSZÁG, TENERIFE

Általános információk

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbja, amelynek közepén helyezkedik el az ország legmagasabb hegye a Teide, amely szintén vulkáni eredetű. A Puerto de la Cruz partszakasz inkább az idősebb korosztály által kedvelt. A déli partvonal a melegebb és szárazabb vidék. Itt található a népszerű Playa de las Americas üdülőnegyed is. Tenerife nemcsak a szórakozási lehetőségekben gazdag, hanem történelmi, építészeti érdekességekben és természeti szépségekben is.

Általános adatok:
- beutazási feltételek: EU-s csatlakozásunk óta érvényes személyi igazolvány is elégséges.
- Időeltolódás: a közép-európai időhöz képest - 1 óra az eltérés
- hivatalos nyelv: spanyol, de sok helyen beszélnek angolul és németül is.
- hivatalos pénznem: euro, váltópénze az eurocent. (1 EUR cca. 290 HUF).
- egészségügyi ellátás: az európai normáknak megfelelő.
- áram: 230 V / 50 Hz váltóáram, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.

Diplomáciai képviseletek:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
C/Fortuny 6. Piso 4.
28010 Madrid, España
Tel.: (+34 91) 413 7011
Ügyelet: +34 619 22 19 29
Fax: (+34 91) 413 7149
Nagykövet: Bucsi Szabó Edit
e-mail: mission.mad@kum.hu
http://www.mfa.gov.hu/emb/madrid

Tiszteletbeli Konzulátus:
Apartado de Correos 404
38650, Los Cristianos, Arona, Tenerife
, España
Tel. (mobil): +34 639 209 197
Tiszteletbeli konzul: Hermann Nóra Henrietta
e-mail: hungriaconsulado@hotmail.com
http://www.kanari-szigetek.hu/

Spanyol Királyság Magyarországi Nagykövetsége:
1067 Budapest, Eötvös u. 11/B
Tel.: (+36 1) 202 4006
Fax.: (+36 1) 202 4206
e-mail: embesphu@mail.mae.es
http://www.maec.es/embajadas/budapest/es/home

Tenerife - Teide_Tenerife - Karnevál_Tenerife - golf_Tenerife - Sterlicia


Városok, látnivalók

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife egy modern, dimanikusan fejlődő város, egyben a sziget fővárosa. Történelem, kultúra és üzleti élet központja. A város közelében található Anaga Massif, mely a sziget egyik legszebb és legértékesebb természeti értékeivel büszkélkedhet.

Santa Cruz de Tenerife_Santa Cruz de Tenerife_Santa Cruz de Tenerife_Santa Cruz de Tenerife

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz Tenerife északi részén található, a sziget 3. legnagyobb városa, mely az egyik legrégebbi turistaközpont. A sziget kikötője, melyet korábban Puerto de Orotova-nak hívtak, megőrízte eredeti báját. A város történelmi magja a központi tér, a Plaza del Charco. A romantikus régi város utcáin (Calle de Santo Domingo, a Calle San Felipe), gyönyörű templomok, mint a Iglesia Nuestra Senora de la Peña de Francia, illetve a kápolna San Telmo található. A város híres botanikuskertjében közel 3000 trópusi növényt találunk. Szintén népszerű a Loro Parque, mely az egész családnak szórakozást igér (papagáj-, fóka- és delfin-show...). Akik a fürdőzésre és napozásra vágynak megtehetik a város mesterséges, tengervizes úszómedencékkel, pálmákkal körülvett strandján, a Lago Martianez-en.

Puerto de la Cruz_Puerto de la Cruz_Puerto de la Cruz_Puerto de la Cruz

Los Gigantes
Los Gigantes Tenerife nyugati partján helyezkedik el, egyben a térség legnagobb kikötője. Leghíresebb ismertető jegyei a hatalmas sziklaképződmények, melyből a város neve is származik (Los Gigantes = a hatalmasok).

Puerto Santiago
Los Gigantestől délre találjuk az ősi halászfalut, Puerto Santiagot, mely a rohamos fejlődés ellenére megőrizte nyugodt, családias légkörét. A település kis halászkikötővel, stranddal, éttermekkel, bárokkal és üzletekkel várja a turistákat.

Playa la Arena
A parti úton haladva megtalálhatjuk Playa de la Arena 250 m hosszú strandját, ahol a sziget legerősebb napsugárzását mérik és különösen szép látványt nyújt finomszemcsés fekete homokjával a pálmasorok ölelésében.

Los Gigantes_Los Gigantes_Playa la Arena_Puerto Santiago

Los Cristianos
Los Cristianos Tenerife déli részén található a Costa Silencio és Playa de las Americas között. A néhai halászfalu mára egy kedvelt, nyüzsgő üdülővárossá fejlődött. A hangulatos sétálóutca sétára csábítja a látogatókat számos üzletével, kávézójával és éttermeivel. Az éjszakai életet kedvelők a számos éjszaki bár és disco között találhatják meg szórakozásukat. Los Cristianosban mintegy 400 m hosszú kavicsos - homokos partot találunk. A település kikötőjéből egy könnyed hajókirándulással juthatunk el a szomszédos La Gomera szigetére.

Playa de las Américas
A sziget déli részén átlagosan 330 napot süt a nap egy évben. A sziklás hegyek által övezett Playa de las Americas főstrandja a Playa Troja városrészben fekszik, ahol napozóágyak, napernyők és számos vízi sportolási lehetőség várja a turistákat. A több városrészben különböző bevásárló- és szórakoztatócentrumokat találunk. Ezenkívűl az Aquapark nyújt kicsik és nagyok számára kikapcsolódást. A legismertebb hely a pálmákkal övezett, 6 km hosszú parti sétány, mely az elegáns szállodasort és a kisebb öblöket köti össze Los Cristianostól egészen Costa Adejéig.

Costa Adeje
Costa Adeje az utóbbi években önálló üdülőcentrummá fejlődött Playa de las Americas folytatásaként, ahol egyedi építészeti stílusban kialakított létesítmények találhatók. Kikapcsolódásként javaoljuk az újonnan épült Siam Park Aquapark felkeresését is, mely egész napos programot biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Los Cristianos_Playa de las Américas_Costa Adeje_Costa Adeje

főoldal
akciók
utazási ajánlatok országonként
információk
elérhetőség