FŐOLDAL

AKCIÓK

UTAZÁSI AJÁNLATOK ORSZÁGONKÉNT

INFORMÁCIÓK

ELÉRHETŐSÉG
GAY TRAVEL
utazási ajánlatok
Gran Canaria főoldal
szállás
turisztikai szolgáltatások
Gay Gran Canaria
SPANYOLORSZÁG, GRAN CANARIA

Általános információk

Általános adatok:
- beutazási feltételek: EU-s csatlakozásunk óta érvényes személyi igazolvány is elégséges.
- Időeltolódás: a közép-európai időhöz képest - 1 óra az eltérés
- hivatalos nyelv: spanyol, de sok helyen beszélnek angolul és németül is.
- hivatalos pénznem: euro, váltópénze az eurocent. (1 EUR cca. 280 HUF).
- egészségügyi ellátás: az európai normáknak megfelelő.
- áram: 230 V / 50 Hz váltóáram, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.

Diplomáciai képviseletek:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
C/Fortuny 6. Piso 4.
28010 Madrid, España
Tel.: (+34 91) 413 7011
Ügyelet: +34 619 22 19 29
Fax: (+34 91) 413 7149
Nagykövet: Bucsi Szabó Edit
e-mail: mission.mad@kum.hu
http://www.mfa.gov.hu/emb/madrid

Tiszteletbeli Konzulátus:
Apartado de Correos 404
38650, Los Cristianos, Arona, Tenerife
, España
Tel. (mobil): +34 639 209 197
Tiszteletbeli konzul: Hermann Nóra Henrietta
e-mail: hungriaconsulado@hotmail.com
http://www.kanari-szigetek.hu/

Spanyol Királyság Magyarországi Nagykövetsége:
1067 Budapest, Eötvös u. 11/B
Tel.: (+36 1) 202 4006
Fax.: (+36 1) 202 4206
e-mail: embesphu@mail.mae.es
http://www.maec.es/embajadas/budapest/es/home

Turisztikai információk:
http://www.grancanaria.com

Gran Canaria - Karnevál_Gran Canaria - Golf_Gran Canaria - térkép


Városok, látnivalók

Las Palmas de Gran Canaria
A város Gran Canaria szigetének fővárosa, lakossága 400.000 főt számlál. A város a szigetcsoport legnépesebb települése és egyben Spanyolország egyik legfontosabb kikötője. Főbb látnivalói: Parque de Santa Catelina, Castillo de la Luz, Főpiac (Mercado Central), Museo de Néstor, Hotel Santa Catalina, Teatro Pérez Galdós, San Francisco templom, Santa Ana Székesegyház, Casa de Colón ("Kolombusz-ház"), Museo Canario ...

Las Palmas, Székesegyház_Las Palmas_Las Palmas, Casa de Colón

San Agustín
San Agustín bizarr sziklákkal körülvett vidéken fekszik, és azok számára ajánljuk, akik egy kicsit nyugalmasabb helyet kersnek, mint a szomszédos Playa del Inglés. Az üdülőhelyen színvonalas szállodák és apartmanok sorakoznak egymás mellett, amelyek gyönyörű kertekkel vannak körülvéve. A Las Flores sétány a homokos tengerpart mellett húzódik, ami vulkanikus eredetű. A sétány mellett számos étterem, bár, modern bevásárlóközpont valamint a Hotel Melia Tamarindosban található kaszinó áll a nyaralók rendelkezésére.

San Agustín_San Agustín_San Agustín - térkép

Playa del Inglés
Playa del Inglés a sziget egyik legismertebb és legnagyobb turistaparadicsoma. A modern üdülőváros közvetlen a sekély, homokos, dűnékkel tarkított tengerparton fekszik. A szállodasoron minden igényt kielégítő, különböző kategóriájú szálláshelyek várják a turistákat. A strand mögött emelkednek a homokdűnék, amelyek a sziget ismertetőjegyei. Playa del Inglésen több bevásárló- és szórakoztató-centrum, mint pl. CITA, YUMBO, KASBAH és METRO is várja a vendégeket.

Playa del Inglés - központ_Playa del Inglés - tengerpart_Playa del Inglés / Maspalomas - térkép

Maspalomas - Costa Meloneras
Maspalomas a sziget déli csücskében fekszik, homokdűnékkel övezett strandját szinte mindenki ismeri. Az utóbbi években fejlődött igazán ez az üdülőhely, ahol a Campo de Golf, a Campo Internacional és a Sonnenland üdülőnegyedeket találjuk. Továbbá számos szórakozási és sportolási lehetőség várja a vendégeket az Aquaparkban, a szórakoztató parkokban, az új fitness/wellnesscenterben, a teniszpályákon vagy akár az ismert golfpályán.
A tengerparton, a világítótorony mögött egy újabb nyaralónegyed jött létre, a Costa Meloneras, ahol szép, pálmákkal övezett sétány, exkluzív üzletek, éttermek és az új "VARADERO" bevásárlóközpont található.
Bővebb információ: http://turismo.maspalomas.com/

Maspalomas - Világítótorony_Maspalomas - homokdűnék_Maspalomas - Tengerpart

Puerto Rico - Playa Amadores
A sziget dél-nyugati partjainál, Puerto Rico és Puerto de Mogan között, a domboldalban fekszik ez az üdülőövezet. A mesterségesen kialakított, széles, fürdésre alkalmas öblöt mólók védik az Atlanti-óceán áramlásaitól. Több mint 800 m hosszú, festői szépségű, fehérhomokos karibi-strand és kristálytiszta víz várja az idelátogatókat. Puerto Rico-t és Amadores strandját egy kb. 1 km hosszú parti sétány köti össze, aminek mentén csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Kiváló lehetőség romantikus sétákra! Az öbölben üzletek, éttermek egész sora várja a betérő turistákat! Puerto de Moganba és Maspalomasba menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni.
Playa Taurito
Playa Taurito szintén Puerto Rico és Puerto de Mogán között, a „Taurito Valle” szívében fekszik. A völgy központját egy mesterséges, tengervizes strand alkotja.
Puerto de Mogan
Puerto de Mogant, a sziget délnyugati részén található halászfalut, "Kis Velenceként" is emlegetik. Romantikus kis kikötője, színes házai, a várokkal körülvett utcácskák mind magával ragadják a turistákat. Tipikus kis üzletek és remek éttermek teszik sétánkat még attraktívabbá. A strand itt nagyon sekély, sárga homokos, hullámvédett, nagyon gyermekbarát. Az ide érkezők választhatnak a kikötő romantikája vagy a hegyoldal magasan fekvő, millió lépcsőn megközelíthető kilátója között. A hőmérséklet a sziget többi részéhez képest mindig pár fokkal melegebb, ennek köszönhetően egész évben nyárias marad a klíma, így kitűnő választás egy nyugodt pihenéshez. A szigetet autóval, biciklivel és gyalog is könnyen felfedezhetjük. Pár perc alatt juthatunk el Mogán völgyébe, ahol narancs- és citromfák virágzanak, és friss mangók növekednek.
Bővebb információ: http://turismo.mogan.es/

főoldal
akciók
utazási ajánlatok országonként
információk
elérhetőség